maanantai 8. toukokuuta 2017

Image may contain: one or more people, people riding bicycles, tree, plant, bicycle, outdoor and nature
Paseo Parquessa on ihana kävellä kuumanakin päivänä.
puut varjostavat ja suihkulähteet tuovat kosteutta. Ilma
on viileämpää kuin auringon paahtamilla kaduilla ja aukkioilla.









Aamulenkistä selviää onneksi ilman aurinkorasvaa vaikka on täytynyt siirtyä lyhythihaiseen asuun. Hiki kuitenkin irtoaa niin päivällä kuin yöllä vaikka peitto on heitetty kaappiin. Sisäilman lämpötila on noussut kahdessa viikossa 6 -7 astetta.

Taivas on täysin pilvetön ja uv 10. Iholla 50+ suojakerroin tekee hiukan tahmean olon, eikä suihkussa kannata käydä ihan aamusta, sinne on mentävä kuitenkin ainakin iltapäivän päätteeksi vaikka ei auringossa makoilisikaan. Aurinko paistaa aurinkolasienkin läpi suoraan takaraivoon. Yöllä on otettava buranaa, että saisi silmäsäryltä terän pois. Seuraavat aurinkolasini saavat luvan olla armottoman tummat.
 

Lapsenlapsen villatakin kutominen tuottaa vaivaa - aamusta voi istua hetken aurinkovarjon alla, mutta kohta ovat kädet jo hikiset. Onneksi illalla kärsii istua kutimen kanssa ja katsella tvstä jakso rikossarjaa. Saan ehkä hihatkin kudottua ennen Suomeen paluuta.

Niin, viikonloppuna pääsen tätä puolison rakastamaa kesää pakoon.  Päijänteestä nousee varmaan viellä ihana viileys ja takassa kärsii polttaa puita. Ihan kaikkia ei ole tarkoitettu elämään etelässä, en tiedä miten selviäisin täällä kesällä pistävässä auringonpaisteessa ja pitkästi yli 30 asteen lämmössä. Siksi kai olen Talvipakolainen. 

ps. Luulen, että koirakin on tyytyväinen vaihtaessaan ulkolenkit kuumilta kivikaduilta hiekkateille ja metsiköihin. Minuspuolelle asettuu sitten tämä jokakeväinen perheen hajoaminen, siirtyminen etäsuhteeseen. Onneksi se on kuitenkin vain väliaikaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?