sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Uutta Malagassa *****+


 Image may contain: people sitting, table, living room and indoorNaapuriin on avattu uusi hotelli Miramar. Peräänsä se on saanut viisi tähteä ja vielä plussan. Olihan tuollainen tavallisen talvipakolaisenkin koettava.

Olen seurannut vanhan ränsistyneen ja metsittyneen oikeuspalatsin muuttumista upeaksi valkoiseksi loistohotelliksi varmaan puolentoista vuoden ajan. Vieläkään se ei ole ihan valmis, ja huimista huonehinnoista taitaa saada hitusen alennustakin helmikuun ajan. Näyttää siltä, että käytössä on vasta yksi kerros, se jonka huoneissa ei ole terassia tai parveketta. Vaan alennushinnatkin ovat meikäläisen kukkarolle liikaa. Onneksi on oma koti vähintään yhtä hyvällä maisemalla tässä kävelymatkan päässä.

Eilen korkkasimme rakennuksen kuitenkin. Uskaltauduimme muiden tavan malagalaisten tavoin sinne aulabaarin puolelle (- drinkille ennen synttäri-illallistamme). Muualle emme sitten päässeetkään. Rakennus on tosi kaunis, samoin sitä ympäröivä piha puutarhoineen. Meren puolelta sen rakennustyöt ovat vielä viimeistelyä vailla, mutta hieno siitäkin tulee uima-altaineen ja aurinkovuoteineen etc.


No, tykkäsinkö. Kyllä ja ei. Niin kauniin rakennuksen sisältä odotin ilman muuta löytäväni jotain vanhojen loistohotellien tunnelmasta. (Tämäkin rakennus on lähes 100-vuotisen elämänsä aikana ehtinyt toimia sellaisena, sairaala- ja oikeuspalatsivuosiensa lomassa.) Mutta loistohotellin tunnelmaa ei tuolla mielestäni ollut, ainakaan tuossa aulassa, puitteistaan huolimatta. Tytär kommentoi ottamaani kuvaa sanalla kolkko. Mutta kaunis se oli. Mukavia yksityiskohtia, vain glamour ja lämpö sieltä jostain syystä puuttuivat. Saattaahan olla, että ne olivat piilossa aulaa kiertävien lukuisten peiliovien (sananmukaisesti) takana. Ehkä sieltä löytyi kodikkaita oleskelutiloja upottavine mattoineen, tunnelmavalaistuksineen ja oleskeluryhmineen, ehkä jopa kaikua pehmentävine verhoineen. No, hyvä näin. Ei siis tunnu liian riipaisevalle kiertää koiran kanssa iltalenkkiä  kauniin hotellirakennuksen ja sen tunnelmallisesti valaistun puutarhan ympäri.

Kaikesta huolimatta olen Malagan puolesta iloinen, että tuo hotelli on tänne avattu. Se tekee varmaan hyvää kaupungin matkailulle, johon muutenkin on satsattu viimeisten vuosien aikana aivan mahdottomasti. Toisaalta olen iloinen kaikkien malaguetalaisten puolesta. Rappeuden tilassa ollut rakennus on pessyt kasvonsa ja luonut turkkinsa, hotellin ympäristö on saanut uudet katupinnoitteet, uusia puita ja penkkejä. Lähikortteleihin on avattu putiikkeja, jotka toivottavasti maksavat asiakkaat löytävät. Näin minäkin saan nauttia kaikesta kauniista tässä ihan naapurissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?