lauantai 15. marraskuuta 2014

Vieraita odotellessa

Illalla tuli rankasti vettä  ja toteutimme uutta harrastustamme: television katselua. Nyt oli vuorossa joskus reilu vuosi sitten nauhoitettu JFK Avoin tapaus. Digiboxissa riittää katsottavaa vielä moneksi sadeillaksi.

Onneksi tänä aamun aurinko kuitenkin paistaa, sateet ovat vähäksi aikaa ohi. Odotamme vieraita, vanhoja ystäviä saapuvaksi Suomesta. Tässä on myös osasyy siihen, miksi ravasin Ikeassa ja miksi hallusimme vierashuoneiden kalustusta astetta kodikkaammaksi. Nyt pääsemme testaamaan, miltä uusi sisustus ystävistä tuntuu.

Pieni vai  iso asunto
Kun palasimme ensimmäiseltä Málagan matkaltamme keväällä 2013, tapasimme lentokentällä  pariskunnan. Odottelimme heidän kanssaan yhdessä koiriamme saapuvaksi ruumasta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. He kertoivat viettäneensä useita talvia aurinkorannikolla, mutta hankkineensa aina tarkoituksella hyvin pienen asunnon vuokralle. Miksi? Että ystävät ymmärtäisivät ettei heidän luokseen mahdu majoittumaan. Kun me olimme etsineet asuntoa pitkäaikaisvuokralle, tavoitteemme oli ainakin kaksi, mieluumin kolme makuuhuonetta. Miksi? Halusimme, että voimme täällä ottaa ystäviä ja perheenjäseniä kylään.

Harvat ystävämme, joita olemme saaneet vuosien varrella, asuvat ympäri Suomea. Jotkut Turussa, toiset Hesassa, yhdet Sastamalassa, toiset Tampereella, jne. Olemme siis tottuneet siihen, että meillä käy viikonloppuvieraita. Itsekin yövymme useimmiten kavereittemme luona vieraillessa. Tämän saman halusimme jatkuvan, vaikka vietämmekin nyt talvet täällä etelässä. Siis iso asunto, ja tämänhän me sitten löysimmekin. Ja olemme iloisia siitä, että voimme majoittaa vaikka molemmat lapset perheineen luoksemme, jos joskus olisimme niin onnekkaita.

Nyt on mies hallissa ostamassa tuoreita isoja katkarapuja ja tonnikalaa, vihanneksia ja hedelmiä. Cava odottaa jääkaapissa, sängyt on petattu. Lounaaksi ajattelimme tarjota vieraillemme gambas pil pil eli katkarapuja valmistettuna oliviviöljyssä chilillä, valkosipulilla, korianterilla ja persiljalla maustettuina. Gambas pil pil löytyy lähes jokaisen paikallisen kuppilan ruokalistalta, mutta vain yhdessä paikassa olemme saaneet sen myös korianterilla höystettynä. Hyvää. Toivottavasti se onnistuu minulta tänään yhtä hyvin kuin tavallisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?