lauantai 12. maaliskuuta 2016

Lakko - roskakasat haisevat

Pari viikkoa sitten aloittivat roskakuskit lakon. Jätesäiliöiden ympärille alkoi aika nopeasti nousta epämääräisiä roskapussien vuoria. Ja tietenkin ihmiset kantoivat edelleenkin remontin tieltä vanhat kalusteet samaa kasaan. Viikon päästä kaikkia jalkakäytäviä ei voinut edetä, sillä jätepussit ylettyivät jo talojen seinustalle. Kuvaa ei ole, ei ole tehnyt mieli kuvata.

Muutama yö sitten heräsin yöllä roska-auton ääneen. Katselin ikkunasta, kun  kaksi miestä lappoi kamaa roskisauton kitaan. Perässä oli toinen auto, se joka tyhjentää biojätteen suuret maan sisään piilotetut säiliöt, siellä missä niitä on. Perässä poliisiauto vilkut päällä odotti, että homma hoituu sujuvasti. Olin iloinen - lakko on loppunut vihdoin.

Ei ollut, meidän katumme roskat siivottiin kuulemma rikkurityövoimalla. Sama on tapahtunut aiemminkin vastaavassa tilanteessa. Mietin, että millaisia mahtimiehiä tai mafioosoja tällä kadulla mahtaa asua, että saamme erikoiskohtelua (tosin vain näköjään kerran kahdessa viikossa). Roskakasat alkavat täälläkin taas levitä.

Perjantaina iltapäivällä kuulemma neuvoteltiin jatkosta. Mutta lakko jatkuu siis edelleen. Ainoa lohtu on, ettei nyt ole kesähelle. Haju alkaa olla kuitenkin paikoitellen jo melkoinen. Se vaikuttaa kävelyreittien valintaan. En edelleenkään ajatellut ottaa kuvaa. Aikamoinen nähtävyys tämäkin: kävin Malagassa lomalla - muistan haisevat roskakasat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?