torstai 3. maaliskuuta 2016

Paineitten purkua

Apuva! Saatiin avaimet, hyvä. Olin ajatellut, etten olisi halunnut asunnonvälittäjää tulemaan kanssamme asunnolle - avainten saaminen olisi riittänyt. Onneksi niin ei käynyt.
Oli onni, että välittäjä oli kanssamme, kun menimme ensi kertaa tyhjään maalattuun asuntoon. Ihanaa, täällähän on valoisaa vielä kuudenkin jälkeen illalla ja näyttää avaralle.  Siinä vaikutelma ovisuusta.

Vuokraisäntä oli jo informoinut, että valitettavasti jääviksi toivomamme pari kirjahyllyä ja arkistokaappi olivatkin lähteneet muitten kalusteitten mukana. Olimme todenneet, että ok.

 Vierahuoneen värimaalima
ei kalpane makuuhuoneemme rinnalla.
 Mutta maalaus ja paklaus, joka oli luvattu hävittämään seinistä edellisten asukkaitten jättämät jäljeet oli "kataststrofi". Mitään seinien tasoittamista tai propattujen reikien täyttämistä ei oltu tehty.  Meille oli sanottu, että saamme päättää värit ja olimme antaneen ohjeen suoraan sanallisesti vuokraisännälle, sekä asunnonvälittäjän kautta. Jälki oli, jos mahdollista, alkuperäistä pahempi. Mitään suojateippauksia ei oltu selvästi tehty: värit liukuivat ikkunakarmien, jalopuisten listojen ja laatikoiden päälle, lipsathivat kattoon ja pistorasioille miten sattuu. Pistorasioiden väli oli jätetty paikoin maalaamatta, makuuhuoneen päätyseinässä, jonne toivoimme harmaan valkoisen sijasta oli epätasaisen siniharmaan seassa vaaleita vetoja, hups pensseli olikin osunut märkään valkoiseen jossain vaiheessa....
Ehkä sittenkin olisi harmaa
saanut peittää koko seinän.

Välittäjä pyöritteli päätään, ei ollut uskoa silmiään ja otti kuvia, lupasi keskustella vuokraisännän kanssa - "täytyy maalata kokonaan uudelleen" oli hänen mielipiteensä. Aamulla  hän vastasi meille sähköpostilla, ettei vuokranantaja maalauta mitään uudelleen. Mutta jos emme ole tyytyväisiä, ei hänellä ole mitään sitä vastaan jos maalautamme seinät uudelleen. Välittäjä valitteli, ettei olisi uskonut tälläistä tapahtuvan, mutta ei voi asialle mitään.  Saman tiedon saimme suoraan vuokranantajalta.

Tämäkö oli se mukava vuokraisäntä, josta olimme iloinneet? Toki heiltä oli jäänyt kahden kuukauden vuokra saamatta edellisten vuokralaisten muuton jälkeen (tällä he perustelivat sitä, etteivät voi teettää työtä uudelleen, mutta me solmimme vuokrasopiuksen vasta 29. tammikuuta ja tuolloin asunto oli vielä täynnä vanhoja tavaroita, siivoamaton ja maalaamaton. Mielestäni aika luonetevaa, että vuokranmaksu ei alkanut heti helmikuulta.

No, minkäs teet? Onko tämä kultturiero, että maalataan tila huonommin kuin harvan suomalaisen autotalli tai mökin puusee.  Maalattu on.

Tänään on keskusteltu (toivottavasti) ammattimaalarin kanssa. Kukkarollehan se käy, mutta hän aloittaa hommat huomenaamulla  puoli kymmenen. Toivon, että sunnuntaina saisin ottaa vähän toisenlaisia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?