maanantai 2. toukokuuta 2016

Talvipakolainen lentää pohjoiseen - muut muuttolinnut ovat jo siellä

Mies istuu terassilla katse merelle ja rantaan ajatukset parin viikon päässä, jolloin pääsee taas istumaan samalle tuolille naama aurinkoon. Minä kuuntelen meren pauhua selkä siihen päin katse tiukasti puikoissa ja ajatukset Keski-Suomessa. Päättelen neuletta. Siitä piti tulla alunperin torkkupeitto jäännöslangoista, tulikin kesään iloisen raidallinen neule hartioille heitettäväksi.

Tämä talvi Malagassa talvipakolaisena alkaa olla tässä. Matkalaukku on pakattu, toinen odottaa tätä tietokonetta ja aamulla hammasharjoja. Eväät on vielä tekemättä, iltapala syömättä. Aurinko paistaa rullaverhon läpi ja valaisee koko työhuoneen. Tälläistä valoa ei Rannalla tule olemaan. Kaiken läpi tunkeutuvaa, joka sopen täyttävää. Rannan valo on pehmeää, lehtiverhon läpi siivilöityvää tai auringon säteitä, jotka heijastuvat Päijänteen laineista aamulla aikaisin.


Täällä ylhäällä lokkien ja päästysten äänet ovat arkipäivää. Rannalla ne jäävät vähemistööön vaikka toki lokit ovat sielläkin naapurina. Siellä virittävät soittoa peipot ja tintit, metsässä huhuilevat mustarastaat ja kyyhkyset, huutaa palokärki ja etsii puolisoa. Ehkä kuulen myös kanalintujen kujerruksen, kun istun saunan verannalla.

Vaikka mieleni on tulevissa viikoissa ja kuukausissa, ei mennyttä talveakaan voi olla kiittämättä. Se antoi taas paljon. Tulivat tutuksi ensiavun päivytykset ja täkäläinen kulttuuri niissä. Saimme uudet vuokraisännät, entistä mukavammat, löysimme uuden kodin ja sain taas sisustaa sydämen kyllyydestä. Kirjapinot tuli luetuiksi, espanjan kieli alkaa sujua edes hiukan - vieraus katoaa pikkuhiljaa. Kun huomenna aamulla lähden, menen kotiin. Kun syksyllä joskus syys-lokakuussa tulen takaisin, palaan kotiin. Elämä on ihmeellistä.

PS. Niin se mies, hän palaa tänne vielä odottamaan, että Suomen suvi kunnolla lämpenee. Ensin hän kuitenkin käy tekemässä kanssani kevätsiivon maaliremontin jäljiltä. (Mikä ihana asia, kiitos rakkaani!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?