keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Ensilumi ja jouluhulluus


Suomessa on satanut ensilummi, autoilijat on taas yllätetty ja jouluhulluus nostaa päätään. Olen lukenut Facebookista jo ensimmäiset pikkujoulutoivotukset ja katsonut kateellisena ensimmäisiä glögikuvia.

Tunnustaudun täysin  jouluhulluksi. Olen jo miettinyt joulukorttien tekemistä mutta kielsin itseltäni joulupipareiden ostamisen Ikeasta viime viikolla - silloinhan oli vasta lokakuu.

Malagassa on sitkeästi edelleen "kunnon kesä" - ainakin suomalaisittain. Nytkin, kellon ollessa iltayhdeksän, ulkona on reilu kaksikymmentä astetta lämmintä. Glögiä  ei tee mieli, pikemminkin pitkä lasi jotain kuplivan kylmää, esimerkiksi appelsiinituoremehulla laimennettua wishyä.

Jouluhullun on pidettävä matalaa profiilia, mikäli ei halua aviopuolisonsa heti alkuunsa täysin kyllästyvän. Nyt voi sytyttää muutaman tuikun tai kynttilän pimeään iltaan, mutta ei muuta. Joulukuun koittaessa voi sitten ostaa ainakin suuren joulutähden terassille ja ripotella punaisia tähtikynttiläalustoja sinne tänne, kiertää valosarjaa terassin kaiteen ympäri ja nauttia sitä glögiä. Kunhan lämpötila laskisi edes alle plus viidentoista.

PS. Olen tarkistanut, kaapista löytyy glögimausteita - kaupastahan täällä ei valmista glögiä löydy (paitsi sieltä Ikeasta), mutta viinejä sitä varten kyllä piisaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?