maanantai 14. marraskuuta 2016

Vuokralla asumisen koukeroitaOlemme hyväksyneet sen tosiasian että tässä uudessa asunnossamme voimme toteuttaa kaikki haluamamme muutokset kunhan maksamme ne kokonaan itse, vaikka ne sitten nostaisivatkin asunnon tasoa ja arvoa, esim. turvallilsuutta tai toimivuutta lisäämällä.

En missään nimessä uskalaisi ostaa omaa asuntoa täältä, ei  kyllä olisi varaakaan. Olemme siis vuokralla. Asunnon sijainti on meille ihanteellinen eikä maisemistakaan voi valittaa. Meri loiskii (nyt tosin makaa turkoosina auringossa) terassin puolella, toiselta puolelta huushollia näemme kattojen yli ja talojen välistä vanhalle Gibralfaron linnoitukselle ja Catetraalille. Kurkistaapa jossain Paseo Parkin -puiston latvustojakin. Vuokra ei ole halpa, äärirajoilla mennään. Luulenpa että Fuengirolassa asuisimme samalla rahalla isossa modernissa rivitalossa aidatulla alueella. Olisi kuntosalit ja allasalueet  varmaan kaksinkertaiset ikkunatkin. Mutta me valitsimme tämän.

Heti alkajaisiksi kustansimme korotuksen terassin 95 cm korkeaan kaiteeseen - mieletämme se oli aiheellista 17 kerroksessa. Sitten maalautimme seinät uudelleen, sillä tehty muutoremontti oli ihan kelvoton. Kesällä levisi jääkaappi. Se oli kuulemma niin vanha, että uusiminen on meidän vastuulla. No, ilman jääkaappia ei pärjää.

Sitten piti saada lisää säilytystilaa pieneen sokkeloiseen keittiöön. Onneksi on Ikea. Jatkossa täällä on tilaa missä pitää pesuaineet ja myrkyt, joita ei halua lasten ulottuvilla säilyttää.

Viimeisin uudistus meni täysin nautinnon piikkiin ja oman energian kulutukseen. Maalasin keittiön vanhat kaapit. Erittäin espanjalainen keittiö säilyi sellaisena edelleen. Mutta kun vanhat tummat lakatut kaapinovet muuttuiivat raikkaan vaaleiksi, on ilo tepastella yölläkin jääkaapille - ihan vain nähdäkseen pimeässäkin himmeästi hohtava lopputulos. Tämä nyt taisi olla hankinnoista kaikkein halvin. Tosin ostimme maalia liikaa ja pensseleitäkin jäi, mutta kustannukset olivat silti alle satasen.

Nyt vain kiitos vuorkaisännälle, että saamme tehdä paikasta "oman" ja toimivan. Toivottavasti uudet naapurit eivät aiheuta ongelmia, jotta viihtyvyys säilyy. Sen saamme tietää 15. päivän jälkeen, kun uusi perhe muuttaa Madridista naapuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?