keskiviikko 9. lokakuuta 2013

No hablo español

Hankimme paikalliset kännykkäliittymät. Siis, varsinainen man-passiivi, sillä mies hankki minunkin liittymäni. Eilen yritin soittaa hänelle, että missä tavataan. Mies oli ollut ostoksilla hallissa ja minä tutussa kiina-kaupassa ostamassa koirashampoota. Puhelin ilmoitti, että vain hätäpuhelut mahdollisia. Hmm.. Huomasin viestin palvelutarjoajalta: "Tu movil no esta correctamente configurdo.." Ei kun aamulla Movistarin myymälään puhelimen ja sopimuksen kanssa. Tunsin itseni aika tumpeloksi, kielitaidottomuus tekee ihmisestä tyhmän. Se ei ole kovin mukava tunne. Toivonkin kielitaidon jollain salakavalalla tavalla uivan aivokoppaani. Ainakin joka päivä on ollut hieman helpompi yrittää tulla ymmärretyksi. Onnekseni olen opiskellut aikanani italiaa. Siitä on jotain hyötyä - jos toki haittaakin.

Asiakaspalvelija ei puhunut muuta kuin espanjaa, mutta onneksi osasin sanoa: tengo un problema.   Minun liittymäni oli kuulemma avattu vain internet-käyttöön. Vaan ei hätää, hän soitti yhden puhelun ja korjautti asian - nyt liittymä toimii puhelimena.

Tästä olikin hetimiten apua kotiin palattua. Meille tuli korjaaja katsomaan, mitä lattialle vettä valuttavalle wc-pöntölle voisi tehdä. Olimme ilmoittaneet viasta vuokraisännälle heinäkuussa. Vilkaisu kylpyhuoneen lattialle, pöntön alle ja itse pönttöön sai yksityiskohtaisen selityksen tulvan kuultavakseni. No abla espanol. Piti soittaa aviomiehelle, joka makoili rannalla. Ei hänkään osaa kieltä, mutta nyökkäilee sujuvammin kuin minä. Häntä odotellessa hain aulavahtimestarin tuekseni paikalle. Hän puhuu vain espanjaa ja osaisi myöhemmin kertoa asiasta jotain ainakin omistajalle. Aviomieheni tuli rannalta ja siinä vaiheessa korjaaja oli puhunut omistajan kanssa puhelimessa jo viisi minuuttia.

Puhelun päätyttyä seurasi lähes yhtä pitkä sepustus miehelleni, joka nyökkäili näyttävästi. Si, si grazias. Korjaaja kuulemma palaisi joku päivä takaisin tarvittavien varaosien kanssa. Nyt siis odotellaan ja kuivataan lattiaa päivittäin. Onneksi valuva vesi näyttää olevan aivan kirkasta.


1 kommentti:

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?