tiistai 28. heinäkuuta 2015

Loka-autoa odotellessa

Ei minun pitänyt juuri nyt kirjoittaa mitään. Olin ajatellut olla tuolla varvikossa jahtaamassa mustikoita. Mutta áamupäivän kahvihetkeä rantalaiturilla (tänä kesänä ensimmäistä kertaa) vietettäessä tuli puhetta, että pitää varmaan tilata loka-auto käymään.

Meillä on umpikaivo. Mitään antureita ei ole, joten kaivon tyhentämisen tarpeen huomaa vasta sen täytyttyä: vessaa vetäessä kuuluu "kurnuttava" ääni. Samaan aikaan miehen korviin osui peruuttavan isomman auton ääntä ja kavutessamme talolle kuului selvä kaivontyhjennyksen ääni. Se on juuri nyt naapurissa. Ei kuin soittamaan ja varmuuden vuoksi mies vielä kipaisi naapuriin sanomaan, että tulisitte seuraavaksi meille. Lupasi.

Mies avasi portin valmiiksi, poisti turhat rakennelmat ja kukkapurkit kaivon läheltä. Minä otin koiran sisään ja nyt se on vinkunut oven takana varttitunnin, mutta autoa ei ole vain kuulunut. Mihin lie jumittunut. Vaikka puikoissa olisi joku "kesäkuski" niin eksymisen vaaraa hänellä ei pitäisi olla, sillä matkaa tänne on vain noin 100 m.  Pari vuotta sitten kesälomasijaisen ajaessa autoa, olivat tyhjentäneet naapurin kaivon meidän sijasta, ihmettelimme missä on palvelu - lasku oli löytänyt tiensä postilaatikkoon. Totuuden nimessä täytyy sanoa että Minkkinen on palvellut meitä koko tämän, yli kaksikymmentä vuotta, todella hyvin ja nopealla toimitusajalla. Ei ole tarvinnut valittaa eikä juosta talvipakkasillakaan puuseessa värjöttelemässä.

Mutta nyt vain odotellaan. Mies varmisti juuri, että toden totta auto on jumittunut. Kuulemma mielenkiintoisen näköisesti naapurin talon nurkalle. Toivottavasti tarina päättyy "onnellisesti".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?