keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Suomi 100 vuotta - juhlavuosi alkoi

Malagasta ei sinivalkoisia kynttilöitä löydy.
Tästä viisastuneena ystävät ovat alkaneet tuoda niitä tuliaisiksi.

Omassa joulukortissa, jonka lähetimme ystävillemme, onnittelimme jo 100-vuotta täyttävää Suomea! Nyt ympäri maata kudotaan joukolla sukkia kaikille juhlavuonna syntyville. Sukuseura on päättänyt kokoontua kesällä juhlimaan synttäreitä ja miettii miten voisimme omalla postimerkillä juhlistaa niitä.  (Hankalaksi asian tekee se, ettei postimerkkikuvassa saa olla valtiollisia tunnuksia, sanaa Suomi eikä lippua.)

Satavuotiasta kannattaa juhlia, itsenäisyys ei ole itsestäänselvä hopealusikka suussa. Puhalletaan siis yhteen hiileen ja tehdään hyviä asioita. Tiedän niistä jo ainakin nuo vauvojen sukat, Suomi on runo -sivuston ja Suomen luonnon päivän -virallisen (vaikkakin  vain) kertaluontoisen liputuksen 26.8. Toivottavasti hyvien asioiden lista vain kasvaa.

Olen siis sujuvasti livahtanut joulutunnelmista Suomen juhlavuoteen. Ystävän tuliaisina odottavat jo sinivalkoiset itsenäisyyspäivän kynttilät laatikossa ensi vuotta. Espanjasta niitä ei löydy kaupan hyllyltä. Odotan myös älyäisikö Havi tehdä kynttilöistä uudet versiot. Niitähän poltetaan aina kaksin kappalein rinnakkain. Miksi siis toinen ei voisi olla yläosaltaan sininen - toinen valkoinen. Näin niiden palaessa näkisimme loppuun asti sinivalkoiset värit. (Tuo tuli mieleemme, kun seurasimme ystävien kanssa sinivalkoisuuden katoavan kynttilöiden palaessa yli puolen välin. Siis, Hyvä Havi, jos otat ideasta vaarin, niin lähetäthän parin minulle ja ystävälleni. Kiitos!)

Seuraava toiviomatkani suuntautuu lankakauppaan ostamaan sinistä ja valkoista villalankaa. Keski-Suomen keskussairaalan ostalta sukkatavoite on vasta alkumetreillä - vasta 10 %  siitä on  Ylen artikkelin mukaan toistaiseksi saavutettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?