sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Vesivahinko - käytävän joka kerroksessa

Aamulla mennessään ulos mies huomasi, että toisen hissin kohdalla katosta tippui vettä sähkölampun kannan ympäriltä. Hän pyysi etten käyttäisi tuota hissiä - turvallisuuden vuoksi. Nyt vettä tippuu joka kerroksessa, meillä kuudennessa sitä valuu rappukäytävän seinää pitkin ja sähkö- tai tietoliikenneyhteykset sisältävän oven alta. Tiedä häntä milloin nettiyhteydet katkeavat.

Kuumavesiputkessa on halkema, jossain ylhäällä varmaan, jos kerran vettä tulee jokaisessa talon 16 kerroksessa - ei kuumavesihanasta vaan seinistä. Ymmärsimme vahtimestarilta, että hän on sulkenut veden tulon, mutta kestää aikansa kun putkisto tyhjenee. Minun käy sääliksi häntä, sillä koko päivän hän on juossut väkkärän tavoin rapussamme, mopannut lattioita ja yrittänyt löytää vateja ja ämpäreitä vuotokohtien alle.

Meidän kerroksessa vesi uhkasi mielestäni jo valua sisään huoneistoon. Nyt olen jonkin aikaa kerännyt vettä pyyhkeitten avulla pariin vatiin. Mietin mitä nyt tekisin. Meidän piti lähteä katsomaan Semana Santan kulkuetta keskustaan. Avonainen ikkuna kantaa sen musiikkia sisälle taloon. Mutta! Olenko huono ihminen, jos en jää tänne vahtimaan veden tulvaa?

Naapureita käytävässä ei ole pahemmin näkynyt, jokusen alakerrassa ihmettelemässä, että onko turvallista.  Eikö olisi luontevaa, että naapurimmekin hääräisivät samoissa puuhissa kuin minä? Vai onko kysymys kulttuurierosta? Me olemme vain vuokralla, mutta tietääkseni naapuri omistaa  asuntonsa, samoin moni muu tässä talossa. Luulisi omaisuudelle koituvien vahinkojen minimoisen kiinnostavan, niin ettei jätä sitä vain yhden 60+ vahtimestarin huoleksi.

ps. noin tuntia myöhemmin:
 Älysinhän, että vedentulo loppuu jossain vaiheessa kokonaan, ei vain kuuman veden osalta. Siltä ainakin vaikuttaa, paineet ovat laskeneet matalalle. Siispä älysin juuri pestä tukkani, joka olisi ollut sitä vaille viimeistään aamulla, otin vettä talteen wc-pönttöjen huuhtelua varten ja täytin vesikattilan. Aiemmin olin jo täyttänänyt 6 litran vesikanisterin, pienen vesiämpärin ja lattianpesuämpärin. Ehdinpä pestä vielä liivinikin ja vajaan koneellisen pyykkiä.

Vettä tunki muuten meidän asunnon eteisen seinääkin pitkin. Epäilen tokkopa saavat vikaa korjattua yhdessä päivässä.

2 kommenttia:

  1. Huikamala! Toivottavasti hoituu!

    VastaaPoista
  2. Samaa toivomme, nyt ei tule vettä hanoista enää pisaraakaan. Mutta onneksi vedentulo seiniä pitkinkin on loppunut. Korjaaja tulee "pronto" sanoi vahtimestari aamulla, ja nauroi kun iskä vastasi siihen kysymyksellä "dias o semanas?" Ainakaan mitkään kolinat eivät viesti vielä korjaajien työstä.

    VastaaPoista

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?