maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukonsertti



Malagan Banda Municipal de Músican joulukonsertti 22.12.2013 19'30 h.
Iglesia Parroquial de San Juan Bautista.


Kirkko oli täynnä jo puoli tuntia ennen konsertin alkua. Saimme varmaan viimiseiset istumapaikat. Vino penkki oli pylvään vieressä, selin päälaivaan. En nähnyt orkesteria, mutta akustiikka oli mahtavaa ja musiikki peitti melkein kaikki ihmisten keskustelujen äänet.

Suomessa ei olisi tullut kuuloonkaan ilmestyä konserttiin kesken esityksen ja aloittaa kovaääninen keskustelu tapaamansa tuttavan kanssa. Onneksi tällä kertaa tämä oli vain poikkeus. Mutta maassa maan tavalla, minä en ole tullut tänne muuttamaan kulttuuria.

Ja miksi muuttaisin. Oli ihanaa, kun yhden kappaleen aikana ihmiset aloittivat rytmilllisen taputtamisen musiikin tahdissa ja lauloivat José Felicianon Feliz Navidadin joulutoivotukset hymyssä suin ja vierustoverilleen nyökytellen. Tuli hyvä olla. Mahtava puhallinkonsertti. Joulu on nyt todella hieman lähempänä.

Kirkon oven pielessä odotti koira raidallisessa villapaidassa, istua könötti isäntäänsä odottaen ja otti mielellään vastaan rapsutukset. Onneksi ei satanut vettä, ei lunta, ei ollut pakkasta, mutta kivirappu oli varmaan kylmä ja kova senkin takamusta vasten. Vierasta koiraa ei saa ruokkia. En silti voinut olla antamatta sille koirankeksin kappaletta jonka löysin taskuni pohjalta.

Kotiin tultua nautin jälkiruuaksi Joulun toivotut levyt netin kautta ja natustin paikallista joulumakeista: viikunakakkua. Mies meni katsomaan naapuribaariin jalkapallon myöhäisottelun, joka alkoi klo 21. Suosikki kuulemma voitti. Älkää kysykö minulta, ketkä pelasivat. Madrid jotain..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?