keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Eläinlääkäriä ja remonttiuutisia

Kahvittelut ja vaklailut Small-Caféssa
ovat olleet parin päivän tauolla. Sekä isännällä
että koiralla flunssa.
On tainnut tämän talven flunssa olla rankka, kun kerran koirakin alkoi limaa kakomaan ja yskimään. Rakkaalla perrolla on hengitystieinfektio. Lääkäri ei ainakaan puhunut Kennelyskästä vaan mikähän se lieneekään tällä kielellä.

Hoito on kuitenkin nyt saatu hyvään alkuun. Tuntuu jo paremmalle, mutta takana on kaksi lähes valvottua yötä, paljon koiran kakomista ja liman siivoamista ja rakkaan elukan surkuttelua, hieromista ja huolta. - Jälleen täytyy nostaa hattua kaikille pikkulasten vanhemmille, jotka joutuvat  valvomaan öitä toisensa perään.

Lääkärissä käytiin heti eilen ja saatiin antibiottikuuri, joka aloitettiin pistoksella. Itselääkityksellä omin päin annoin aamulla antibiotin seuraksi Rimadyliä, kun arvelin koiran kropan olenvan kuin piesty kaiken kakomisen jälkeen. Auttoikin ja koira sai nukuttuakin ja yski paljon yöllistä vähemmän. Nyt illalla vielä lääkärissä, joka totesi ettei tarvitse sydäntä tarkemmin tutkia vaikka eilen epäili että täytyisi. Nyt oli elukassa puhtia tallella ärähtää piikkiä ja pyytää anteeksi lääkäriltä kun pääsi pois tutkimuspöydältä. Ja Rimadyliä määräsi lääkärikin, niin että ihan oikean suuntainen oli itselääkitys.

 Ja tietenkin tästä alkaa sitten se perinteinen tappelu lääkkeitten antamisen ja ottamisen kanssa. Jos vanhat tavat pitävät paikkansa, ensin mennään pari kertaa reilulla avoimella periaatteella, sitten kieroillen niin kauan kun koira sallii ja viimein jauhetaan lääkkeet morttelissa hienoksi ja yritetään ruiskuttaa kurkusta alas.

Remonttiasiaa
Suihkuista saa sopivaa vettä, on saanut jo viikon verran. Hienoa! Korjaaja ei ollut putkimies vaan "porselino", eli on erikoistuminen mennyt pitkälle kylppäreittenkin osalta. Toinenkin iso remonttiasia on menossa hyvään suuntaan: eilen kävi ikkunamies tarkistamassa ongelmaikkunamme hapettuneet pokat ja totesi, että pitää vaihtaa koko ikkuna. Tällä viikolla, lupaili. Toivotaan, että todellakin tällä viikolla, kun päivälämpötilan pitäisi olla vielä 20 tienoilla. - Ensi viikolla on luvassa 14 asteen lämpötiloja. Ja joudumme varmaan olemaan ilman ikkunaa  tunteja, kun vanha otetaan alas, viedään pois ja haetaan uusi tilalle. Mutta ei voi moittia, kun valituksiimme on vihdoinkin vastattu - tietenkin ikkunan olisi mielestäni voinut vaihtaa syksyn "helteiden" aikaan. Mutta näillä mennään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?