keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ikkunaremonttia?




Katselemme upeaa maisemaa merelle kuudennesta kerroksesta suuriten kaksinkertaisten ikkunoiden takaa. En kehoita ketään nojaamaan näihin ikkunoihin, sillä suolainen merivesi on hapettanut niitä aika lailla. Alempi kuva paljastaa kuinka hapertuneet ikkunarakenteet paikoitellen ovat. Kuva on otettu reilu kaksi vuotta sitten ja lähetetty silloin tiedoksi vuokraisännälle. Vuosi sitten näytimme aulavahvimestarille tilanteen ja pyysimme häntä  ottamaan yhteyttä vuokranantajaan, joka ei ollut reagoinut meidän pyyntöihimme.


Siksipä hämmästykseni ei tietenkään olisi pitänyt olla suuri, kun tullessani kotiin eilen näin olohuoneen ikkunan edessä oli kaksi vierasta ja mieheni, joka viittoili katonrajaan. Vuokraisäntä puolisoineen oli saapunut.

Ikkunoiden lisäksi mies oli näyttänyt heille, miten katon ja seinän välistä pilkottaa päivä, hentoisesti mutta tuuli löytää sieltä sisälle puhaltaessaan oikeasta suunnasta. Pahimmilla myrskyillä ei voi kuvitellakaan katsovansa televisiota, sillä tuulen viuhunalta ja meren pauhulta ei kuule mitään. Arvata saattaa, ettei tupa ole silloin lämpimilläänkään. Olimme ehdottaneet katon ja seinän rajaan silikoonia, vuokraisäntä sanoi että se tarvitsee betonia. Varmaan tarvitseekin, ikkunankin kunnon he totesivat kärsineen. Saas nähdä tuleeko meille ikkunaremonttia, tuleeko joku piikkaamaan katonrajaa auki, jotta saa tungettua sinne kunnon sementit. Ja jos tulee, niin milloin, millaisella varoitusajalla.

Nähtäväksi jää vielä sekin, koska saamme lvi-miehen hoitamaan, että suihkusta tulisi viimein lämmintä vettä ja että kylpyammeen suihkun vettä saisi halutessaan viilennettyä. Keskimäärihän meillä menee hyvin, suihkukopissa kylmää ja toisessa kylppärissä suihkussa kuumaa vettä.

Silti on mielestäni edelleen hyvä, että olemme vuokralaisia. Pitäisi olla aikamoinen asiantuntija, että uskaltaisi ostaa asunnon täältä, jollei samalla olisi varautunut repimään sitä alkutekijöihinsä ulkoseiniä lukuunottamatta ja teettämään täydellisen remontin. Olimmehan tähän mennessä joutuneet todistamaan vesien valumisen alakerran kylppärin kattoon, kerran nähneet saippuaveden purskahtavan keittiön seinän päällä kulkevan viemäriputken saumoista ja todenneet miten täällä oli korjattu parin vuorokauden vesivahingon jäljet. Moni kakku päältä kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?