torstai 30. huhtikuuta 2015

Mukavia asioita Malagassa II - kauppahalli


Jo 1800-luvun lopulta kauppahallina toiminut Atarazanas on jällesen kerran yksi niistä asioista, jotka Malagasa on uudistettu kymmenen vuoden sisällä.

Ja nyt on ihan pakko kirjoittaa siitä muutama sana, koska ostin eilen lähikaupasta kitkerää kurkkua, raakaa mautonta tomaattia ja aikas kelvotonta salaattia. Tänään kävimme hallissa. Olisi pitänyt käydä jo eilen.

 Menin erityisesti ostamaan tuliaiseksi espanjalaista sahramia. Se maksaa kauppahallissa 2€/g. En tiedä onko hinta kallis, olin valmis maksamaan sen mukisematta. Cambodzasta ostin aikanaan tuliaisiksi, jotain joka ei ollut sahramia vaikka se sellaisena minulle myytiin. Taisi olla curkumaa. Tämä näyttäisi aidolle, mutta onko se espanjalaista, kuten purkissa lukee vai tänne Iranista bulkkitavarana tuotua (kuten Wikipedia kertoo tehtävän) - sitä en osaa sanoa.


No, eihän kauppahalliin asti, matkaa pari kilometriä, viitsi ihan  2 gramman takia lähteä. Ostimme siis myös isoja tuoreita katkarapuja 12 € kilo, komeita tuoreita herkkusieniä 2 € kilo, pari muuta sientä ja tuoretta parsaa ja fenkolia, joita mies laittaa ostamiensa kahden kala-aterian lisukkeiksi.

Tarjonta on melkoinen, olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä. Melkein sorruin granaattiomenaan, jonkalaista en ole koskaan ennen nähnyt - kaunotar, 5,60 € kilo. Vaikka olenkin naistenlehdistä lukenut, että granaattiomena on nykyään Suomessa ihan in ja must, päätin jättää sen kokeilemisen seuraavaan kauteen. Olisinpa ottanut edes kuvan.

Kun on liikkeellä turistina, täytyy kauppahalleissa tyytyä lähinnä syömään silmillään ja ihastelemaan arkkitehtuuria. Sekin onnistuu Atarazanassa, jossa on paljon arabialaisia ja maurilaisia elementtejä ja jonka suunnittelijoita on innoittanut kuulemma myös Pariisin Les Halles. Kannattaa katsella ylös päätyseinille, missä on komeat lasimaalaukset, rautaisiin kattorakenteisiin, ja pääsisäänkäynnin nazari-porttia hevosenkenkäkaarineen.

Onneksi Atarazanasissa on nykyisin myös pikkusuolaista myyviä pystybaareja, joissa pääee tyydyttämään herännyttä ruokahaluaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?