tiistai 14. tammikuuta 2014

Flunssa vie ajatukset vakuutukseen

Hyvin alkanut uintiharrastus tyssää nyt flunssan jalkoihin.
Huolimatta kaikesta auringosta sairastun sittenkin flunssaan. Se tavallinen jouluinen tuli hiukan myöhässä. Yskiä töräyttelen koko keuhkoputken matkalta kuin norsu. Kipu repii selkää ja hartioita, kurkku on punainen, ärsyyntynyt, korvat paukkuvat. Nenä ei vielä vuoda eikä ole kuumetta, välillä kylmettä niin että tuntuu. Melko tavallinen flunssan kaavani. Eikä flunssan sairastaminen ole täällä yhtään sen mukavampaa kuin muuallakaan: kotona räntäsateessa tai Malesiassa, tai malariakuume Etelä-Arfikassa. Perustylsää ajanhukkaa koko juttu.

Mutta tässä vaiheessa muistan, että olen ollut maassa jo yli kolme kuukautta. Matkavakuutukseni ei ole enää voimassa. En ole ottanut sille jatkokuukausia, koska niitä olisi tarvittu kolme. Ja ne maksavat mielestäni liikaa. Olin ajatellut vaihtaa matkavakuutukseni yksityiseen sairasvakuutuksen Espanjassa, se kattaisi myös kotimaan oleskelut 3 kuukauteen asti kerrallaan. Mutta, kaikki tuo on jäänyt vain ajatuksen tasolle.

Onneksi minulla on eurooppalainen sairausvakuutuskortti. Sen turvin minun pitäisi kyllä päästä päivystävälle lääkärille ja tulla hoidetuksi paikallisten tapaan. Terveyskeskukseni on tuolla jossain parin kilometrin päässä mäellä, sinne pitäisi mennä taksilla, jos tulee tarvis. Ei siis hätää.

Huomaan vain miten helposti ihminen heittäytyy saamattomaksi, luottaa onneensa. Toivon, että tämä menee ohi tavallisen flunssan tavoin. Mies haki minulle apteeksita yskänlääkettä kuivaan yskään, una medicina para la tos no productiva, toivottavasti se sekä burana ja hunaja-inkivääritee  nujertavat tämän.

Mutta ehkä täytyy ottaa tuo vakuutusasia uudelleen keskusteluun puolison kanssa. Olen nimittäin lukenut tapauksista, joissa nie-numeron saaneilla ulkomaalaisilla on ollut vaikeuksia saada lääkäriaikoja jos heillä ei ole esittää voimassa olevaa yksityistä sairausvakuutusta. Pitäisikö sellainen siis hankkia täältä? Mllaisia kokemuksia sinulla on ollut, miten sinä olet toiminut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?