maanantai 6. tammikuuta 2014

Kaunista Loppiaista

Tänään olisi mieheni mukaan ollut shortsikelien avauspäivä. Minä pukeuduin siis hameeseen ja t-paitaan, nilkkasukkiin ja tennareihin. Ei tullut kylmä kävellessämme Malaguetan rantaa edes takaisin. Joku uskaltautui uimaankin, me tyydyimme kampaamaan ja nyppimään koiraa. Ensi viikolle on luvattu pariakymmentä astetta. Sateet on taas siirretty hamaan tulevaisuuteen. Kiitos!

Hämmästyksemme oli suuri, kun eilen iltakävelyllä törmäsimme hirveään ihmisjoukkoon. No ainahan tuo keskusta on viikonoppuisin täynnä iltakävelylle sonnustautuneita perheitä. Nyt tungos löi vastaan jo heti MuelleUnossa. Emme olleet tajunneet että tuo Reyesien kulkue olikin eilen - eikä vasta tänään. Viime vuonna vietimme itse siellä kadunvarrella tuntikaudet tungoksessa odottamassa kaikkien odottamaa tapahtumaa. Tänä vuonna olimme päättäneet pysytellä siitä tuiki kaukana.

Sinällään oli ilo katsella iloisi perheitä, lapsia ja ilmapalloja, jäätelöä ja hattaroita, ei juopuneita vanhempia, ei vihaisia ihmisiä. Muttaa tungos ja kulkueen elokuvien satuhahmot, kadulle heitetyt karkit ja muu humu eivät vetäneet meitä enää mukaansa. Kiepsahdimme siis iltakävelyllä Paseo Parkista takaisin ja nautimme oman kohdin rauhasta. Jääkaapista löytyi kuin löytyikin joulun jäljiltä juustoja, hiukan zoritsoa, yksi päärynä ja pullo valkkaria, kaapista kylkeen näkkäriä.

Illan päätteksi vielä yksi jakso Boston Legalia - eläkeläiset olivat ihan tyytyväisiä elämäänsä.

p.s. Kun saavuimme iltakäveltä kotiin vuorossa ollut vahtimestari kysyi aioimmeko me vaihtaa lahjoja keskenämme näin Loppiaisena. Ai, niin, ette tietenkään! Teillähän on se Father Christmas! Näin on. Eli täälllä lapset taisivat saada lahjansa eilen illalla tai tänään aamulla. Olivatko jo toiset näin joulun aikaan, selvinnee joku vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?