keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Small Cafè - hieno kyyläyspaikka



 

Sitä mieltä on ainakin koiramme. Se viihtyy tuossa MuelleUnossa olevassa pienessä ulkoilmakahvilassa todella hyvin. Ja sitä kohdellaan kuin kanta-asiakasta konsaan. Kun on kuuma ilma, koiralle tuodaan vesikuppi. Viime talvena kannoimme omaa kuppia ja vesipulloa mukana. Syyskuussa miehellä ei kuitenkaan ollut kuppia mukana ja hän tilasi koiralle vettä. Sen jälkeen kahvilasta on löytynyt muovikippo, jonka pohjaan on tussilla kirjoitettu Perro. Aika monessa kahvilassa on - ja jos ei ole niin yksikään paikka ei ole kieltäytynyt tuomasta koiralle vettä. Eikä koiran vesi näy laskussa :)


Koiria on täällä paljon, isoja ja pieniä. Toki Vilho on jo löytänyt vihamiehensä, joita pitää joka kerran haukkua ja rähistä. Mutta on myös ihania pieniä koiria jotka lähestyvät sitä joka kerta yhtä innokkaasti.

Emme uskaltaneet ensi alkuun päästää koiraa lainkaan vapaaksi. Niin hullu se on autojen perään ja metsästysvietti laukeaa koska tahansa. Nyt kun uimaranta ei ole virallisesti auki (silloin sinne ei saisi viedä koiria), olemme muutaman viikon uskaltaneet päästää sen tuolla leveällä parin kilometrin mittaisella rantakaistaleella irralleen. Meidän metsästyskoiramme oli ensi alkuun hyvin varauksellinen, ei uskaltanut lähteä minnekään. Nyt se on onneksi jo vapautunut ja ottaa lyhyitä pyrähdyksiä. Vihellyksiä ja palkkiokeksiä kuluu, mutta on ihana nähdä koiran välillä juoksevan. Ei sitä ole luotu pelkkään kävelyvauhtiin.

Joku miettii nyt, että sinne se sitten tekee kaikki asiansa ja sotkee paikat. Niin, tekee, mutta joka kakka kerätään kyllä talteen. Ihailtavan moni tekee sen täällä. Mutta harmi kyllä eivät kaikki. Jalkoihinsa saa katsoa. Rannalla ja puistoissa on kyllä kylttejä, jotka varoittavat 750€ sakosta, mutta aina on niitä, jotka eivät piittaa.

Vilho, jolla on toinen etujalka on kasvanut kieroksi pentuaikaisen sairauden vuoksi, on myös varsinainen katseitten ja ihailujen kerääjä. Sitä haluavat lapset taputtaa ja aikuiset tulevat muuten vain juttelemaan. Koira on siis sosiaalisen kanssakäymissemme varsinainen veturi. Ja nauttii olostaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?